Tre vidner fra 1977 og 1978 undsiger DR's portræt af Simon Spies
S01:E12

Tre vidner fra 1977 og 1978 undsiger DR's portræt af Simon Spies

Episode description

I denne episode fortæller tre forskellige kvinder - som var tæt på Simon Spies i 1977 og 1978 - om rejsekongen.

En husassistent, en morgenbolledame og en sekretær.

Ingen af dem kan genkende det dystre billede, som skabes af Spies i DR’s dokumentar ‘Spies og morgenbolledamerne’.

Tværtimod.

Og de var som sagt helt tæt på ham i de år, som DR-dokumentaren fokuserer på.

Der fremlægges også ny dokumentation for, at DR og produktionsselskabet Laud People allerede længe før, DR på sine platforme i oktober 2021 gik ud og annoncerede efter medvirkende til en fordomsfri dokumentar om Simon Spies ‘på godt og ondt, var i fuld gang med at researche Simon Spies’ skyggesider.

Vinklen var således allerede klar, men dette fortalte man ikke danskerne eller dem, som kunne have lyst til at hjælpe med dokumentaren eller medvirke i den.

Så er 1,3 millioner seere - og alle som meldte sig for at hjælpe med denne fordomsfrie dokumentar - blevet ført bag lyset af DR?

Endelig kommenterer podcastens vært på DR’s tavshed og mangel på lyst til overhovedet at kommentere på en storsatsning, som rejser mange, mange spørgsmål, efter den nu i 12 episoder og mere et dusin timer i denne podcast er blevet kigget efter i sømmene.

Og hvor er medierne?

De selvsamme danske medier, som i sensommeren i fjor ukritisk og uden at faktachecke oplysningerne i DR-dokumentaren bragte mere end 2000 artikler og indslag, skamroste dokumentaren og skrev harmdirrende ledere om Simon Spies, har lige siden premieren på denne podcast for tre måneder siden valgt at sidde nærmest chokerende tungt på deres hænder.

Kan det skyldes, at fire fingre peger på dem selv, og at de skal til at revidere og kritisere deres eget arbejde hvis de nu skal forholde sig kritisk til Spies-dokumentaren?

To spørgsmål står tilbage.

Er det sådan et DR, som vi ønsker?

Og er det sådan nogle medier, som vi ønsker?

1000 tak for den kæmpestore interesse og for de hundredvis af gode hilsner fra jer lyttere - de har varmet i de ni måneder, hvor jeg har arbejdet med dette projekt.

Vært og producer: Bo Østlund

Medvirkende: Lisbeth Eilenberger, Maja Lüchau, ‘L’ & Bo Østlund

Musik: ‘With Tenacity’/Christoffer Moe Ditlevsen, ‘Easy Conversation’/Gold In June, ‘It’s just a Good Thing’/Martin Landstrom (Epedemic Sound Commercial Subscription Music License)

**

**

Denne podcast kan aflyttes overalt, og den har hverken betalingsmure, reklamer eller en sponsor. Vil du støtte mit arbejde med forskellige ulønnede con amore-projekter, så kan du gøre det her:

https://www.buymeacoffee.com/booestlund

1000 tak for hjælpen.

Læs mere om mig på:

www.words-on-wheels.com